Logga in

Prisad elinstallatör breddar med VVS

Publicerad
16 aug 2017, 14:01

En bohuslänsk elinstallatör som nyligen blev en av vinnarna på Hantverksgalan har startat VS-verksamhet. Personalen kommer från en Comfort-medlem.

Rylanders El i Lysekil har breddat verksamheten genom att starta systerbolaget Rylanders VVS på samma ort.

Alla ska ha en viss elkompetens

– Vi drog igång i måndags. Motivet till det nya bolaget är att vi tror på att erbjuda helheten. Tanken har funnits i ett par års tid och möjligheten dök upp när en arbetsledare på ett VS-bolag i Lysekil sa upp sig. Vi frågade honom då om han ville vara med och starta upp något nytt. Och det ville han till slut efter många och långa samtal, säger Magnus “Babban” Karlsson, vd för Rylanders El liksom för det nystartade bolaget.

”El och VS är en bra kombination. Vi ser många synergieffekter för bolagen, exempelvis ett gemensamt affärssystem.”

Magnus Karlsson, vd för Rylanders El och Rylanders VVS 

Arbetsledaren heter Peter Olsson och kommer från Comfort-medlemmen Installationsgruppen Bohuslän där han var platschef i Lysekil. Från samma företag kommer även de tre montörer som nu har anställts på Rylanders VVS.

Här blir VVS Företagen och EIO en förening

– Tanken är att den nya verksamheten ska hålla på med service och mindre entreprenader på samma sätt som vi gör på elsidan. Förhoppningsvis kan den på sikt bli lika stor, enligt planen inom tre år, säger Magnus Karlsson.

Rylanders bägge loggor.

Rylanders El har i dag 15 anställda, varav elva montörer. Den huvudsakliga verksamheten är servicetjänster till byggbolag och privatpersoner.

– El och VS är en bra kombination. Vi ser många synergieffekter för bolagen, exempelvis ett gemensamt affärssystem. I många fall behöver kunden, främst byggarna, bara ett telefonnummer att ringa eller kan få träffa båda avdelningarna på samma adress samtidigt.

– Vi får också en bättre samordning av el och VS, till exempel vid pannbyten, och behöver inte vara beroende av andra aktörer på samma sätt som tidigare. Därmed kan vi också bli snabbare med vår service.

Rylanders El vann i maj priskategorin Stora elföretag på Hantverksgalan i Stockholm.

– Det var väldigt roligt att se alla positiva reaktioner från våra kunder, för det är ju de som har röstat fram oss. Oftast hör vi bara de negativa synpunkterna, eller i alla fall är det de man tar åt sig. Därför var det härligt med fokus på det positiva. Vi har kunnat använda priset i vår marknadsföring framför allt i samband med galan. Nu hoppas vi kunna vara med även i toppen av VVS-kategorin på nästa års gala, säger Magnus Karlsson.