Logga in

Stora installationsuppdrag för Bravida

Publicerad
3 jul 2017, 14:16

Installationer av mycket stora dimensioner sker inte utan utmaningar, men företaget är väl förberett inför projektet.

Det är Bravidas vs-avdelning i Gällivare som fått i uppdrag att utföra installationer av processrör, ventiler och pumpar för Bolidens räkning. Dessa ska installeras i gruvans processvattenanläggningar och i en ny krossanläggning.

– I den här typen av anläggningar installerar vi pumpar av mycket stora dimensioner och grova rostfria rör, upp till 1,2 meter i diameter, som ska leda allt från tryckluft till processvatten. Det är ett komplext arbete, och vi är väldigt stolta och glada över att ha fått dessa två uppdrag. Samtidigt är vi ödmjukt inställda till uppgiften och till den mycket tuffa tidsplan vi skall klara. Detta är två mycket viktiga projekt för Boliden, det är viktigt att allt blir rätt, säger Tage Lundin, regionchef för Bravidas region Malmfälten.

Vattenfall köper in sig i 200 miljonersföretag.

Utmaningarna med projektet säger Tage Lundin framförallt är de stora dimensionerna, men typen av arbeten är inga nyheter då företaget har många liknande projekt i bagaget.

Gruvan, som är Sveriges största koppardagbrott, ligger i Aitik, söder om Gällivare. 2016 anrikades cirka 36 miljoner ton malm till metallkoncentrat som innehåller koppar, guld och silver.

Installationsarbetet som beräknas pågå till februari 2018, kommer totalt att sysselsätta cirka 35 Bravidamedarbetare.

Installationsföretaget som fick Volvos order på 50 miljoner.