Logga in

Så slår Caverions nya sparpaket

Publicerad
29 maj 2017, 08:59

Koncernchefen utesluter inte fler besparingar 2017.

 

 

Caverion sparar in 160 tjänster i den svenska verksamheten för att möta problem med beläggning och resultat i Sverige. Utöver personalminskningar handlar åtgärdspaketet om resursutnyttjande.

Totalt sparar Caverion Sverige med sina effektiviseringsåtgärder in 160 tjänster. Det handlar om personalneddragningar men också sammanslagning av enheter. Verksamheterna inom industri- och building systems med 350 medarbetare organiseras in under division Sverige. Det här ska ge ett mer effektivt utnyttjande av gemensamma resurser.

Caverion räknade i februari med att den återstående risken för 2017, relaterad till beläggningsgrad, var 10 miljoner euro. De åtgärder som vidtagits för att förbättra beläggningen beräknas nu ge upphov till omstruktureringskostnader på cirka 6,3 miljoner euro. Den totala besparingen för dessa åtgärder uppgår till cirka 2,7 miljoner euro för 2017 och 5,5 miljoner euro för 2018.

Koncernchefen Ari Lehtoranta säger i ett pressmeddelande att det här inte nödvändigtvis är det sista sparpaketet.

– Om nödvändigt är vi beredda att  implementera ytterligare besparingsaktiviteter under 2017. Jag ser dock inte att risken relaterad till beläggningsgraden för hela året ska överstiga den nivå som identifierades i februari, säger Ari Lehtoranta, koncernchef.