Logga in

”Finns en stark kandidat som vill ta över”

Publicerad
17 maj 2017, 10:33

“Uppsala är en av Comforts nyckelmarknader”, det säger Comfort-kedjans vd Göran Swedérus och uppger att det bland medlemsföretagen finns en stark kandidat som är beredd att ta över verksamheten.

Comfort-medlemmen Asplunda VVS med 17 anställda försattes i konkurs den 10 maj, Enligt Göran Swedérus finns det bland medlemsföretagen en stark kandidat som är beredd att ta över och utveckla verksamheten.

”Det är i grunden en bra verksamhet i Asplunda VVS, men det kan ändå gå så här ibland. Vår ambition är att verksamheten ska finnas kvar och utvecklas.”

Göran Swedérus, vd Comfort-kedjan.

– Ingenting är klart ännu och av respekt för processer samt personal vill jag ännu inte berätta vilken kandidaten är. Det finns ju en officiell process med konkursförvaltare som vi inte kan styra, säger Göran Swedérus till VVS-Forum.

Läs mer: Butiken gick med 1,2 miljoner kronor i förlust förra året

– Vi är angelägna om att hitta en bra lösning för alla parter och Uppsala är en av Comforts nyckelmarknader med en lång historik. Det är i grunden en bra verksamhet i Asplunda VVS, men det kan ändå gå så här ibland. Vår ambition är att verksamheten ska finnas kvar och utvecklas.

Comforts övriga medlemmar i Uppsala är JF Jansson Rör, som tidigare ägde Asplunda VVS under namnet JF Jansson VVS, och Infjärdens Värme. Medlemmar i närområdet är Söderlunds Rör i Tierp, och Karby VVS i Märsta. I Sollentuna norr om Stockholm finns medlemmarna Rörcompaniet, Rör & VVS Center, Rörab Infra och US Rörteknik. CW Rör representerar Comfort i Västerås.

Konkursförvaltare är Ola Nordström vid Advokatfirman Wijk & Nordström i Uppsala. Konkursen handläggs dock av Oskar Nordström på samma advokatfirma. VVS-Forum har sökt Oskar Nordström men men inte lyckats nå honom för en kommentar.