Logga in

De blev årets VVS-företag

Publicerad
8 maj 2017, 14:19

För tredje året i rad hyllades årets hantverksföretag på Hantverkargalan. Vinnarna röstas fram bland Sveriges hantverksföretag och åtta företag gick vinnande ur finalen. I år var över 4 000 företag nominerade.

Priset ”Årets Hantverkare” bygger på kundröster på företagens kompetens, kvalitet och service. TV-programledaren Peter Settman ledde evenemanget, som nyligen ägde rum på Hamburger Börs i Stockholm, och delade ut priser till vinnarna i de fyra kategorierna: Bygg, VVS, El och Måleri.

I kategorin små och medelstora VVS-företag vann AB Dorotea Värme & Sanitet i Dorotea i Västerbotten. Dorotea Värme & Sanitet har två anställda och en omsättning på 2,6 miljoner kronor och bildades 1972, vd Conny Jakobsson tog över företaget efter sin far 1998.

– Vi försöker bara göra ett bra jobb. Priset betyder väldigt mycket. Det bekräftar att vi har jobbat på rätt sätt. Man försakar mycket tid med nära och kära när man jobbar som vi gör. Då känns priset som en bekräftelse på att det ändå är rätt, säger Conny Jakobsson.

För andra året i rad tog Rör Montören Syd AB i Staffanstorp, Skåne län, hem priset i kategorin stora VVS-företag. Företaget i sin nuvarande form bildades vid en sammanslagning 2003 och har i dag 41 anställda och 76 miljoner kronor i omsättning.

– Att vinna titeln Årets Hantverkare betyder otroligt mycketför vårt varumärke, det kände vi redan förra året. Att vi skulle vinna igen är nästan för bra för att vara sant, säger Anders Sandell, delägare och styrelseledamot i Rör Montören Syd.

Av årets över 4 000 nominerade företag tog sig fyrtio företag till finalen som Årets Hantverkare inom kategorierna: Bygg, El, VVS och Måleri.

– Det är väldigt kul att göra upp med den negativa bild som finns om hantverkare. Det handlar i grunden om förtroende, om ordning och reda och att man håller vad man lovar, säger Peter Settman i ett pressmeddelande och tillägger att han hanterar de flesta verktyg hyfsat bra. Favoritverktyget är skruvdragaren.

Bakom galan står företaget Dorunner, som erbjuder hantverkartjänster på webben.

– Vår ambition är att hjälpa höja statusen i byggbranschen och premiera kvalitativa värden, säger Thomas Larsson, vd på Dorunner,