Logga in

Fiskarna får nytt hem

Publicerad
6 feb 2017, 16:00

Fiskarna som hittades i ett avlopp i Lund av Jonathan Becker på Pipeline VVS ska få ett nytt hem. En auktion ska ge fiskarna nya ägare och pengarna går till en stiftelse för dyslektiker.

– Vi ska ha en auktion för fiskarna via hemsidan och sen ska vi donera pengarna till en stiftelse för dyslektiker. Vi kommer nog ha den under en vecka så man hinner få in lite anbud, säger Jonathan Becker delägare på Pipeline VVS och som fiskade upp guldfiskarna via avloppet.

Auktionen tillkännages egentligen inte förrän i morgon, men man har en intressent.

– Vi har redan fått ett bud på 10 000 kronor och då har vi inte ens gått ut med detta om auktionen än.

– Pengarna kommer vi att skänka till en stiftelse som jobbar för dyslektiker. Min kollega Niklas har dyslexi och vi har jobbat en hel del för dyslektiker tidigare, nu slår vi två flugor i en smäll.

När VVS-Forum tidigare pratade med Jonathan Becker visste han inte vilken sorts guldfiskar man hade hittat i avloppet, med stort intresse och engagemang på sociala medier vet man nu exakt vilken typ av guldfisk det rör sig om.

– De är slöjstjärtar och vi har varit i kontakt med en zooaffär där de förklarat att de kommer att behöva ett större akvarium.

Men om Pipeline ska köpa ett akvarium stort nog för fiskarna så får de bereda plats för ett på 8 000 liter, eftersom varje fisk kräver en kubikmeter vatten.

– Det bästa är kanske att den som köper fiskarna har en damm eller liknande, säger han.

”I allt detta mörker så är det alltid kul med en liten ljusglimt av glädje.”

Jonathan Beckers sambo.

Nyheten om fiskarna blev en succé och företaget har kontaktats av flera medieföretag.

– Det har fått spridning men jag tycker att känslan av att man har gjort något bra är gott nog. Vi kunde heller aldrig ana att detta skulle få större uppmärksamhet än via Facebook, säger han.

Varför intresset för de åtta små fiskarna varit så högt är svårt att säga, men Jonathan Becker har en hoppfull teori.

– Min sambo sa till mig att i allt detta mörker så är det alltid kul med en liten ljusglimt av glädje, och då känns det riktigt bra.