Logga in

Kommun förlikar med OVK-företag

Publicerad
16 sep 2016, 10:49

Jönköpings kommun hanterade ett ramavtal för obligatorisk ventilationskontroll (OVK) felaktigt. Ett av de tre företagen på avropslistan gick miste om erbjudanden om fler jobb. Leverantören får nu 500 000 kronor i ersättning för uteblivna intäkter, skriver Upphandling24.

Enligt Upphandling24:s webbutgåva hanterade tekniska kontoret på Jönköpings kommun ett ramavtal på ett felaktigt sätt. Trots att ett företag var upphandlat som en av tre leverantörer gick det miste om erbjudanden om flera jobb.

Ramavtalet gällde OVK och det drabbade företaget stämde kommunen. Nu har parterna nått en förlikning och en uppgörelse där Jönköpings kommun ska betala 500 000 kronor i ersättning till företaget för uteblivna intäkter.

− Det som skett är naturligtvis både allvarligt och väldigt tråkigt. Vi har till följd av ett missförstånd brustit i vår hantering och därför kommer vi nu att se över de interna processerna så att något liknande inte händer igen, säger Thomas Bergholm, teknisk direktör i Jönköpings kommun, till Upphandling24.