Logga in

Caverion sparkar Thomas Lundin

Publicerad
10 aug 2016, 14:57

Caverions Sverigechef, Thomas Lundin, tvingas lämna vd-stolen med omedelbar verkan. Det är bolagets lönsamhetsproblem som ligger bakom beslutet, uppger Caverion i ett pressmeddelande. Ny vd i Sverige blir Klas Tocklin, mångårig medarbetare i bolaget.

Thomas Lundin kommer att avsluta sin tjänst på Caverion med omedelbar verkan på grund av det svaga ekonomiska resultatet för Division Sverige. Thomas Lundin har haft denna befattning sedan november 2014, uppger Caverion.

Ersättaren Klas Tocklin har arbetat i ledande befattningar inom Caverion och YIT sedan 2006. Han har över 20 års erfarenhet från verkställande befattningar och konsultpositioner inom fastighetstekniska system hos ABB, TAC Svenska och EVR & Wahlings.

– Jag är mycket nöjd över att Klas Tocklin kommer att leda och ta ansvar för Caverion Sveriges verksamhet. Han har lång erfarenhet av att leda och utveckla framgångsrik verksamhet inom fastighetstekniska system och projekt, särskilt i Sverige. Vi är glada över att få välkomna Klas Tocklin i vår ledningsgrupp, säger Sakari Toikkanen, interim ordförande och vd för Caverion-koncernen, i pressmeddelandet.

Thomas Lundin är styrelseledamot i Installatörsföretagen.