Buildsafe vann Venture cup

Publicerad 10 jun 2016, 15:36

Under torsdagskvällen utsågs vinnarna i Venture cup, Sveriges största tävling för affärsidéer. Årets totalvinnare i tävlingen blev Buildsafe, som med sin nya digitala plattform kommer att göra byggbranschen säkrare. De belönas nu med 150 000 kronor och titeln ”Sveriges nästa tillväxtföretag”.

Buildsafe är molntjänsten för bygg- och fastighetsbranschen som hjälper till att optimera säkerhetsarbetet. Det är en lösning som enkelt kan användas av både ledning och personal, och som skapar större möjligheter till kommunikation på fältet. Idén uppkom efter att en av grundarna själv jobbat i byggbranschen och sett stora möjligheter till förbättringar. Nu belönas de med totalvinsten i Venture Cups Sverigefinal 2016.


– Det känns fantastiskt! Vi jobbar stenhårt på att sprida vårt varumärke och denna vinst är verkligen ett bevis på att vi har en bra produkt, säger Viktor Broberg från Buildsafe i ett pressmeddelande.

En imponerad jury bestående av bland andra Lena Apler, Eva Fors, Alexander Hars och Arash Gilan motiverade totalvinsten:

”Totalvinnaren av Venture Cup 2016 har på kort tid lyckats bygga ett imponerande track record med befintliga intäktsströmmar och starka samarbetsallianser. Teamet bakom idén har en gedigen affärsmodell som löser ett tydligt behov. Med fokus på säkerhet hjälper de sina kunder att ta kontroll över arbetsmiljön och bidrar till att rädda liv.”

Nu tar vinnarna sikte mot att bli en självklarhet för alla företag inom bygg- och fastighetsbranschen världen över.


– Vi vill att Buildsafe ska bli en global certifiering på att man som företag bryr sig om och investerar i säkerhet. Vi har redan börjat ta oss in på den brittiska marknaden, säger Leo Sydow från Buildsafe.