Logga in

Nytt bolag tar över konkursdrabbade CS Kyla & VVS

Publicerad
14 apr 2016, 12:17

Ett nystartat bolag har tagit över konkursdrabbade CS Kyla & VVS (CSAB) i Örkelljunga och anställt den tidigare personalen, skriver Helsingborgs Dagblads nätupplaga (hd.se). Bolaget ägs av en grupp med bland andra Örkelljungaföretaget Enbergs VVS, den lokala profilen Paul Folkesson samt Peter Larsson, tidigare anställd i CSAB.

CSAB försattes i konkurs den 17 mars efter att i knappt två år ägts av polska Instal Rem. Företaget hade då 23 anställda, uppger hd.se.

– Det är en katastrof det som hänt och det har varit en orolig tid för de anställda. Men alla som ville har fått behålla jobben. Det har varit naturlig avgång och någon har börjat med annat, säger Peter Larsson till hd.se.

Peter Larsson anställdes i CSAB 1991 och var sedan en drivande kraft tillsammans med ägaren Christer Svensson fram till försäljningen i juni 2014.

Konkursboet har nu köpts av ett nystartat bolag som ska heta Energi VVS Teknik AB (EVT). Delägare är ett antal anställda, Enbergs VVS och Synbar Företagsutveckling, som ägs av Örkelljungaprofilen Paul Folkesson.

– Vi tog över den 1 april och ska se ut som vi gjorde 2014 och jobba med VS, ventilation, kyla, värmepumpar och industriservice. I dessa nischer är vi starka, säger Peter Larsson till hd.se.

Peter Larsson uppger att den var en av CSAB:s tidigare kunder, hustillverkaren Åsbohus, som lyfte idén att verksamheten skulle tas över och drivas vidare.

Läs hela artikeln på hd.se>>