Bernt Mårtensson lämnar Norisol Sverige

Publicerad 26 feb 2016, 13:20

Bernt Mårtensson lämnade i går posten som vd för NS Norisol Sverige. Tillförordnad landschef är Anders Olausson och koncernchefen Carsten Hoeck kommer att fungera som vd för Norisol Sverige. 

”NS Norisol Sverige och Bernt Mårtensson har efter dialog kommit överens om att avsluta samarbetet”, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Bernt Mårtensson slutar sin anställning den 24 november i år och kommer att stå till Norisols tjänst under uppsägningstiden, men kommer inte att finnas på kontoret. Han har varit vd för Norisol Sverige sedan november 2006.

Anders Olausson har utsetts till tillförordnad landschef. Han kommer från posten som regionchef i Norisol Syd där han varit anställd sedan december 2014. 2010–2014 var han försäljningschef på Norisol Sverige.

Norisols styrelse har antagit en ny strategi och handlingsplan som fokuserar på förutsägbarhet, lönsamhet och bättre riskstyrning, uppger bolaget. Anders Olausson kommer tillsammans med ledningsgruppen att stå i spetsen för genomförandet av denna nya strategi.

”Anders kommer att vara en stark och affärsorienterad ledare, som styrelsen och koncernledningen ser fram emot att samarbeta med”, skriver Norisol i pressmeddelandet.