Ny vd klar för FM Mattsson Mora Group

Publicerad 16 dec 2015, 10:50

Fredrik Skarp har utsetts till ny vd och koncernchef för FM Mattsson Mora Group. Han tillträder senast i juni 2016. Fredrik Skarp kommer närmast från vd-posten i Scanmast och var dessförinnan vd för Mora of Sweden. 

Fredrik Skarp har en doktorsgrad i industriell marknadsföring och inköp. Han har i drygt tio år haft olika chefspositioner på SSAB och då varit drivande i företagsaffärer, ansvarat för enheter i tillväxt och expansion, men också för verksamheter som omstrukturerats, uppger FM Mattsson Mora Group i ett pressmeddelande. Som vd för Mora of Sweden under senare år har han genomfört strategiska och strukturella förändringar som resulterat i ökad effektivitet och en mer kundfokuserad organisation.

– FM Mattsson Mora Group får en synnerligen kompetent vd i Fredrik. Hans breda erfarenhet från både marknad och produktion kommer väl till pass i bolaget. Det är styrelsens övertygelse att vi har hittat en ny kraft som kan driva och bygga vidare på den fastslagna strategin med god tillväxt och lönsamhet, säger styrelseordföranden Johnny Alvarsson i pressmeddelandet.

FM Mattsson Mora Groups marknadsdirektör Peter Wennerstein är nu tillförordnad vd och koncernchef.