Logga in

Hon är årets samhällsbyggare

Publicerad
15 okt 2015, 09:33

Anna Denell, hållbarhetschef på fastighetsbolaget Vasakronan, fick i går ta emot priset som Årets Samhällsbyggare som delades ut av organisationen Samhällsbyggarna.
– Självklart känns det roligt att mitt arbete uppmärksammas, men det känns också som en viktig bekräftelse på att hållbarhetsfrågorna har blivit riktigt betydelsefulla i samhällsbyggnadssektorn, säger Anna Denell i ett pressmeddelande.

Så här lyder en del av motiveringen till att Anna Denell fick utmärkelsen Årets Samhällsbyggare 2015: ”Anna har med sin djupa kunskap inom hållbarhet och fastigheter bidragit till att föra hållbarhet till en ny nivå i samhällsbyggnadssektorn. Anna har ett driv och energi som når utanför den egna branschen och hon finns med i många olika initiativ och samarbeten gällande hållbarhet och gröna byggnader.”

– Anna imponerar med sin djupa kunskap, sitt driv och sitt engagemang, säger Sara Haasmark, vd på Samhällsbyggarna, i pressmeddelandet.

Priset Årets Samhällsbyggare har delats ut sedan 2013. Tidigare pristagare är Han Byfors, NCC (2014) och Stellan Lundström, KTH (2013).