Logga in

”Jag krigade för kung och fosterland”

Publicerad
17 aug 2015, 10:00

VVS-montören Patrik Eriksson från Vansbro kom på 12:e plats, enligt de preliminära resultaten i WorldSkills Competition, Yrkes-VM i São Paulo, Brasilien, som nu har avslutats.
– Det blev ingen framskjuten placering, men jag krigade för kung och fosterland för att hinna i kapp! skriver Patrik Eriksson på sin Facebook-sida. 

Silvermedaljer till Frida Gustafsson, fordonslackerare, och Sara Andersson, dekoratör, samt en bronsmedalj till Emmastina Dannered, hudterapeut – det blev slutresultatet i Yrkes-VM. 29 svenska deltagare har under fyra dagar mött motståndare från hela världen i WorldSkills Competition, som är en av världens största tävlingar.

Men det blev ingen pallplats för VVS-montören Patrik Eriksson i WorldSkills Competition. Verktygsstrul och nervositet ställde till det för fightern Patrik Eriksson, som analyserar sin egen insats i Yrkes-VM så här:

– Jag hamnade efter den första dagen på grund av nervositet och strul med smågrejer i båset. Det fick jag lida för de resterande tävlingsdagarna, det var i princip omöjligt att komma i kapp. Bommade golvvärmen på modul 3 och hann bara provtrycka och färdigställa varmvattnet och gasen på modul 2, skriver Patrik Eriksson och tillägger:

 – Den sista tävlingsdagen hade vi bara 2 timmar och 40 minuter kvar, då var avloppet och kompletteringen kvar plus en liten inkoppling på gasen. Jag gjorde ett par misstag och räknade fel på muffarna, men fick ihop uppgiften till slut. Live-uppgiften gick kanonbra och min handdukstork blev superfin!

Det svenska Yrkeslandslaget har även tilldelats 13 Medallions of Excellence (utmärkelser för enastående prestationer): Daniel Carlberg, murare, Elin Jacobsson, florist, Eric Seger, kock, Jenny Albertsson, målare; Jim Öhman, flygplanstekniker; Johan Ledin, elektriker; Jonas Frölander, teletekniker, Jonas Köre, automationstekniker, Jonathan Lukacs, automationstekniker, Julia Lundin, undersköterska, Marcus Morén, personbilstekniker, Pernilla Moberg, frisör, Simon Mattsson, industrielektriker och Victor Ståhlkrantz, bilskadetekniker.

Totalt har 1 192 tävlande från olika länder varit med och slagits om medaljerna inför en publik på 200 000 besökare. Nästa stora internationella mästerskap är EM som anordnas i Göteborg 30 november till 4 december 2016.