Logga in

Nya badhusprojekt till Bravida

Publicerad
10 feb 2015, 09:34

Bravida ska utföra installationer på två nya badhus för ett totalt värde av 19 miljoner kronor. Genom förvärvet av Niwentec kan Bravida i Östersund utföra el, VS och ventilation på Storsjöbadet i Östersund. I Borlänge ska Bravida effektivisera energianvändningen i Skönvikshallen.

Bravidas förvärv vid årsskiftet av Niwentec och Attacus Rör & Energi gör att man nu utföra både el, VS och ventilation vid byte av avfuktningsaggregat på Storsjöbadet i Östersund. Ordervärdet för det projektet är cirka nio miljoner kronor.

– Det känns bra att vi får möjligheten att utföra installationer på ett spännande projekt där vi samordnar tre av våra teknikområden redan innan verksamheterna integrerats, säger Tomas Orell, regionchef i Bravida Södra Norrland, i ett pressmeddelande.

I Borlänge utför Bravida en partneringentreprenad i Skönvikshallen till ett ordervärde av cirka tio miljoner kronor. Bravida utför installationer av el, VS, ventilation och kyla där energisystemet och vattenreningen ska bytas. Dessutom installeras ny ventilation och värmeåtervinning till bassängen.

– Det är väldigt roligt med partneringprojekt. Vi är upphandlade på vår energikompetens och erfarenhet av liknande uppdrag med ombyggnation under drift. Just nu jobbar vi med projektering för att vara helt klara i december i år, säger Per-Erik Kjellberg, avdelningschef i Bravida Borlänge, i pressmeddelandet.