Logga in

Instalco förvärvar Expertkyl i Göteborg

Publicerad
5 dec 2014, 17:05

Instalco-gruppen har i dag etablerat sig i Göteborg genom att förvärva Expertkyl. Därmed har den snabbväxande koncernen nu även en stor verksamhet inom kylinstallationer. Expertkyl-koncernen omsatte förra året cirka 120 miljoner kronor med 49 anställda.

Verksamheten i Expertkyl kommer att bedrivas som tidigare med Ulf Fredborg som vd och inga förändringar kommer att ske i organisationen eller i pågående projekt, uppger Instalco i ett pressmeddelande. 

– Vi får genom sammanslagningen möjlighet att fortsätta utvecklas och det skapar trygghet för våra kunder och medarbetare. Vi kommer fortsätta på samma sätt som innan och vidareutveckla deras tänk för framtida affärer. Detta ger oss en möjlighet att ta Expertkyl vidare ut i Sverige, säger Expertkyls ägare Jonas och Johan Hagman i pressmeddelandet. 

De kommer liksom övriga ägare till bolagen, som Instalco köpt, att fortsätta i sina nuvarande roller och bli delägare i koncernen. 

– Vi är glada att få med Expertkyl in i Instalco-teamet. Expertkyl har en väldigt stark position i Göteborg och har visat på en stadig tillväxt med god lönsamhet och moget ledarskap. Verksamheten kommer att utvidgas ytterligare och täcka ett större geografiskt område. Vi siktar på att etablera verksamheten i Stockholm under det kommande halvåret, säger Instalcos koncernchef Per Sjöstrand. 

Instalco består sedan tidigare av Klimatrör i Stockholm, OTK Klimat Installationer i Enköping, PoB:s Elektriska i Uppsala, Rörgruppen i Sollentuna, Rörläggaren i Malmö, Orab Entreprenad i Gävle och VVS-Metoder Stockholm. 

Totalt beräknas Instalco-gruppen omsätta drygt 1 miljard kronor under 2014. Majoritetsägare i Instalco är riskkapitalbolaget FSN Capital.