Rörläggaren till Instalco-koncernen

Publicerad 15 okt 2014, 17:03

Malmöföretaget Rörläggaren är nästa tillskott till den nya installationskoncernen Instalco. Därmed finns nu en representant utanför Stockholm, Uppsala, Mälardalen och Gävle. Rörläggaren omsatte förra året cirka 211 miljoner kronor med 162 anställda.

VS-installatören Rörläggaren, som har filialer i Helsingborg och Växjö, utför projekt i hela Sverige, men med tyngdpunkt på den södra delen.

– Vi får genom sammanslagningen möjlighet att fortsätta utvecklas och det skapar trygghet för våra kunder och medarbetare. Rörläggaren kommer fortsätta på den inslagna vägen och vidareutveckla vårt tänk för framtida affärer. Detta ger oss en möjlighet att bygga upp en totalverksamhet inom installationsledet i södra Sverige, säger Rörläggarens vd Tommy Larsson i ett pressmeddelande.

Instalco består sedan tidigare av OTK Klimat Installationer i Enköping, PoB:s Elektriska i Uppsala, Klimatrör i Stockholm, Rörgruppen i Sollentuna, Orab Entreprenad i Gävle och VVS-Metoder Stockholm.

Tommy Larsson kommer likt de övriga vd-arna, att fortsätta i sin nuvarande roll och bli delägare i den nya koncernen. Verksamheten i bolaget kommer att bedrivas som tidigare och inga förändringar kommer att ske i organisationen eller i pågående projekt.

– Vi är mycket nöjda med att få med Rörläggaren i Instalco-teamet. Rörläggaren har det senaste året visat en stadig tillväxt, ett moget ledarskap och god lönsamhet. Rörläggaren har en betydande roll i Instalcos framtida satsning på Sydsverige. Verksamheten kommer att kompletteras med ventilations- och elinstallationer, säger Instalcos koncernchef Per Sjöstrand.

Totalt beräknas Instalco-gruppen omsätta cirka 900 miljoner kronor under 2014. Majoritetsägare i Instalco är riskkapitalboalaget FSN Capital.