Logga in

Furhoffs redo att utöka

Publicerad
10 okt 2014, 21:05

VVS-fabrikanten Furhoffs i Skövde har fått utökat miljötillstånd och är redo att utöka verksamheten så snart det behövs, skriver Skövde Nyheters nätupplaga. Vd Björn Furhoff tycker att det ser väldigt ljust ut de närmaste åren och planerar nyanställningar.

Företaget har i dag 100 anställda, cirka 20 fler än 2012, och räknar nu med att anställa ytterligare omkring 25 personer inom de kommande två åren.

– Vi har ett antal spännande kunder på gång. Det är ett naturligt steg i vår tillväxtstrategi att se över våra planer i god tid, så att vi inte hamnar i taket, säger Björn Furhoff till Skövde Nyheter.

Furhoffs tillverkar produkter i rostfritt stål. Företaget har nu fått tillstånd att utöka betningen av rostfritt stål till ett betbad på 24 000 liter, att anlägga ett bad för elpolering och att öka elektrolytbehandlingen. Redan nu finns ett tillstånd för elpolering, men hittills har det utförts externt.

– Vi vill mer och mer och mer styra processerna, säger Björn Furhoff till Skövde Nyheter.

Bakgrunden till den planerade expansionen är dels ett breddat sortiment av egna artiklar, dels att ett antal kunder har lagt ut sin produktion på Furhoffs, bland annat tillverkning som skett utomlands.