Logga in

Östberg har startat ny tillverkning

Publicerad
11 okt 2010, 14:05

Östberg Group AB har startat nyutveckling och tillverkning av stora energiåtervinningsaggregat i Enköping. Cirka 20 personer har anställts i nya dotterbolaget Suxess ERV AB, som även svarar för försäljning av aggregaten.

Aggregaten kommer i första hand att vara en fortsättning uppåt i storlek från de nuvarande HERU-aggregaten för bostäder, som Östberg sedan tio år utvecklar och tillverkar i Avesta.
Det framtida produktutbudet kommer att innehålla kompaktaggregat, modulaggregat, takaggregat och kundanpassade platsbyggda aggregat. Produktprogrammet kommer, när det är fullt utvecklat, att innefatta storlekar från ca 0,3–30 m³/s.

Verksamheten i det nya bolaget har varit igång sedan efter semestern.

– En viktig anledning till att vi har förlagt tillverkningen till Enköping är att det finns tillgång på duktiga människor med erfarenhet av stora energiåtervinningsaggregat där, förklarar Östbergs vd Olov Åkerlund.

En stor del av personalen i Suxess kommer från Gea Exos, vars tillverkning i Enköping lades ner i somras (se länken nedan). Bland annat har Gea Exos tidigare vd, Magnus Eklund, anställts som vd för Suxess.

Östberg hyr Gea Exos tidigare industrilokaler och har köpt nya plåtbearbetningsmaskiner för den nya verksamheten i Enköping.

Ett nyutvecklat toppanslutet kompaktaggregat från Suxess kommer att visas på norska mässan VVS-dagene i Lilleström 20–22 oktober.