Logga in

Aspens och INR:s nye ägare köper finska Sanka

Publicerad
19 okt 2010, 13:48

Sedan augusti äger riskkapitalbolaget Capman de två svenska badrumsföretagen INR och Aspen. Nu har Capman gjort ett tilläggsförvärv av finska Sanka. Med Sanka har ännu ett steg tagits i riktningen mot målet att bli en nordisk ledare för badrumsinredning av hög kvalitet, uppger Capman i ett pressmeddelande.

De två tidigare förvärven, INR och Aspen, nådde 2009 en sammanlagd omsättning på cirka 300 miljoner kronor. Med köpet av det finska företaget Sanka beräknas koncernens totala nettoomsättning för 2010 bli nära 400 miljoner kronor.

– Både INR och Aspen har haft ögonen på den finska marknaden, och har identifierat Sanka med dess liknande strategiska marknadsposition som ett önskvärt systerföretag. Vi tror att de tre fusionerande bolagen kan lära mycket av varandra och bevara sina gemensamma kärnvärden design, kvalitet och funktion för att förverkliga nordiska människors badrumsdrömmar, säger Capmans partner Göran Barsby, i pressmeddelandet.

Sanka grundades 1950 och är marknadsledande i Finland inom duschväggar och duschkabiner med en marknadsandel på nära 30 procent. Företaget erbjuder också ett urval av badrumsmöbler.

I somras spekulerade tidningen Dagens Industri (DI) om Capmans intresse för den börsnoterade badrumsjätten Svedbergs. På DI:s fråga då om Capman hade intresse för att köpa loss Svedbergs från börsen svarade Göran Barsby att det inte är en omöjlighet och att ”ingenting ska uteslutas”.