Premiär för TV-serie om byggfusk i kväll

Publicerad 3 mar 2010, 11:52

I kväll klockan 21 på TV4 startar serien Fuskbyggarna. Programledarna Martin Timell och Lennart Ekdal kommer i serien att möta svenska familjer som blivit hårt drabbade av fuskande hantverkare. Tillsammans med byggexperter och jurister hjälper de familjerna att rätta till fusket och ställer de ansvariga hantverkarna mot väggen.

Byggexperten Jan Söderström och Martin Timell kommer att leta efter fel och fusk i renoveringar och byggen. Det kan gälla läckande badrum, otäta tak eller hela hus som fuskbyggts. Auktoriserade hantverkare hjälper sedan de drabbade familjerna att komma på rätt köl med mardrömsrenoveringen. Samtidigt söker Lennart Ekdal upp hantverkarna som familjerna anlitat för att ställa dem mot väggen.

– Fuskbyggarna är en mix av Kalla fakta och Äntligen hemma. Martin tar sig an drabbade villafamiljer och jag hugger tag i hantverkarna som ställt till det. Det är en bransch som behöver ruskas om rejält. Inte minst alla seriösa hantverkare borde reagera hårdare mot det spridda byggfusket, säger Lennart Ekdal i ett pressmeddelande.
Martin Timell trodde inte att problemen inom branschen var så omfattande.
– Jag trodde verkligen inte att problemen med fuskbygge skulle vara så stora. Trots att jag jobbat med Äntligen hemma i 13 år är det här som att titta in i en helt ny värld, säger han.

För att tittarna ska slippa begå samma misstag som de drabbade familjerna, ger jurister och byggexperter i programmet råd om vad man ska tänka på när man anlitar hantverkare. I varje program får vi följa en familj som drabbats av fuskande hantverkare och teamet i TV-serien hjälper de drabbade att få färdigrenoverat utan fusk och slarv.