Logga in

Oscar Hanson går in i Comfortkedjan

Publicerad
22 dec 2009, 11:22

Halmstadsföretaget Oscar Hanson VVS, med 115 anställda, har beslutat att ansluta sig till Comfortkedjan. Genom affären blir kedjan starkare regionalt och förstärker sin kompetens inom energioptimering.

Oscar Hanson VVS grundades 1916 och nuvarande vd Rikard Hanson är den tredje generationen i det halländska bolaget. Idag är det ett företag som jobbar över hela VVS-fältet med entreprenad, service och rådgivning. Bolaget är verksamt inom VS, ventilation, och kyla. Under de senaste åren har företaget även fått en allt starkare position inom energioptimering, skriver Comfort i ett pressmeddelande. 2008 omsatte Oscar Hanson cirka 121 miljoner kronor med 118 anställda.

Comforts vd Håkan Hedberg tycker att det känns mycket tillfredsställande att Oscar Hanson blir medlem i kedjan.

– Den kompetens och kvalité, speciellt inom energiområdet, som finns i den anrika firman är verkligen ett tillskott för oss, säger han.

Rikard Hanson har blivit känd som en förkämpe för lärlingssystemet, som ett effektivt sätt att slussa in ungdomar i arbetslivet. Inom firman har man kontinuerligt hjälpt till att utbilda och utveckla både killar och tjejer in i branschen.

– Jag tror verkligen på Comforts framtidsplaner och det finns alla möjligheter för oss att expandera inom kedjan, säger Rikard Hanson och framhåller Comforts satsningar på ledningssystem, inköp och utbildning.

– På det här sättet kombinerar vi den stora kedjans muskler med ett av regionens starkaste bolag, avslutar han.