Bad & Värme-medlemmar i Västsverige går samman

Publicerad 26 aug 2009, 16:00

Tolfs VVS o Entreprenad AB, Alingsås, har förvärvat Rolf Skoog Rörlednings AB i Hunnebostrand. Totalt får nu företagen, som båda ingår i Bad & Värme-kedjan, 12 anställda.

Förvärvet genomfördes den 1 augusti.

– Vi var sugna på att expandera och utveckla verksamheten. Genom vårt medlemskap i Bad & Värme fick vi reda på att Rolf Skoog ville sälja sitt företag. Jag kontaktade då honom och vi inledde en diskussion, berättar Klas Tolf, vd för Tolfs VVS o Entreprenad och nu även Skoogs Rör som är vardagliga namnet på det förvärvade företaget.

Tolfs VVS o Entreprenad har sedan tidigare butik och kontor i Lerum mellan Göteborg och Alingsås.
Skoogs Rör har fem anställda och Tolfs VVS har sex anställda. Senaste bokslutsåret omsatte Skoogs Rör cirka 13 miljoner kronor och Tolfs VVS 10 miljoner kronor.

– Lyckas vi behålla omsättningen innebär det mer än en fördubbling av verksamheten. Ur det perspektivet är det ett ganska stort kliv för oss, konstaterar Klas Tolf.

Det är det även geografiskt sett eftersom Hunnebostrand vid Bohuskusten ligger cirka 15 mil från Alingsås.

– Men det är ändå överkomligt, säger Klas Tolf.

Några större förändringar av verksamheten är inte planerad inledningsvis.

– Skoogs Rör är starkt inom traditionell VVS så det jag tänker utveckla i första hand är butiksverksamheten, säger Klas Tolf och tillägger att en nyanställning till butiken är på gång.

Något namnbyte är inte aktuellt i dagsläget.

– Det är ett anrikt företag med ett väl inarbetat namn. Säger man Skoogs i Hunnebostrand så betyder det i princip VVS-firma, säger Klas Tolf som dock kommer att använda varumärket Bad & Värme för att marknadsföra bolagen utåt.

De båda företagen drivs idag som separata bolag men på sikt kommer de att fusioneras.