Ariterm har slagit samman bolag

Publicerad: 26 september 2014
Ariterm AB är resultatet av att Ariterm Sweden AB och Ariterm Systems AB slagits samman. Det nya bolaget blir unikt på den svenska marknaden med egentillverkade produkter för bioenergi från 3 kW upp till 3 MW, uppger Ariterm i ett pressmeddelande.

Ariterm Systems AB har under ett antal år haft säljansvaret för Ariterms produktsortiment för större system på de svenska och norska marknaderna som ett dotterbolag till Ariterms finska bolag, Ariterm OY. I och med sammanslagningen samordnas all svensk personal under Ariterm AB, som har skapats genom namnändring av Ariterm Sweden AB. Sammanslagningen är redan legalt genomförd och samtlig personal jobbar redan som anställda inom Ariterm AB.

– Vi har tagit ännu ett stort steg i utvecklingen av Ariterm i Sverige. I det samordnade bolaget kan Ariterm fortsätta sin strategi att tillhandahålla produkter i världsklass till konkurrenskraftiga priser. Vår position med marknadens i särklass bredaste produktportfölj av egenutvecklade produkter, baserade på 110 års erfarenhet, och egen tillverkning gör oss helt unika bland svenska leverantörer, säger Ariterms koncernchef Mats Bergsjö i pressmeddelandet.

Under de senaste två månaderna har Ariterm säkrat order för större system motsvarande en effekt av 10 MW.

– Med Kalmarkontorets resurser, ett starkare och samordnat Ariterm, kommer vi se en fantastisk försäljningsutveckling av våra produkter för större system. Det blir lättare för oss som säljer de större systemen att möta kraven från våra kunder i och med sammanslagningen, säger Matz Hed (tidigare Hermansson), försäljningschef Biosystem.

Sedan 2012 har verksamheten i Kalmar hanterat reservdelsförsäljningen till de större systemen men från och med nu är man alltså, förutom försäljning av villaprodukterna, även ansvarig för all försäljning av de stora systemen på den svenska marknaden.

– Med en produktportfölj som sträcker sig från 3 kW till 3 MW kommer Ariterm att ytterligare stärka sin position på den svenska marknaden. Det har varit svårt för våra kunder att förstå vår organisation vilket vi nu råder bot på. Målet är självklart att stärka Ariterms varumärke och därmed bli den ledande leverantören i Sverige av produkter för biobränslebaserad uppvärmning, både för villor och större fastigheter, säger Staffan Lundegårdh, vd för Ariterm AB.

Fler nyheter