Ventilationsföretaget OTK till Instalco-koncernen

Publicerad: 01 oktober 2014 Text: Klas Sörbo
Enköpingsföretaget OTK Klimat Installationer ingår sedan i somras i Instalco-koncernen, som därmed nu även har ventilationsdelen representerad. OTK omsatte det brutna räkenskapsåret 2012/2013 cirka 60 miljoner kronor med sex anställda och en vinstmarginal på 11 procent.

OTK, som grundades 2011, bedriver verksamhet i Stockholm och Mälardalen.  Företaget utför även totalentreprenader och har erfarenhet av att driva installationspaket där förutom ventilation även styr, VS och el kan ingå.

Sedan juli i år ingår OTK i Instalco-koncernen.

– Vi får genom affären möjlighet till kompetens att fortsätta utvecklas och det skapar framtida trygghet för våra kunder, leverantörer och medarbetare, säger Tomas Carlsson, marknadsansvarig i OTK, i ett pressmeddelande.

OTK utsågs tidigare i år till Årets komet 2013 i Enköpings kommun för att på kort tid ha blivit ett framgångsrikt och stabilt företag med hög lönsamhet.

Instalco är en multiteknisk koncern i installationsbranschen som etablerades i år. Sedan tidigare ingår PoB:s Elektriska i Uppsala, Klimatrör i Stockholm, Rörgruppen, Orab Entreprenad i Gävle, och VVS-Metoder Stockholm som dotterbolag i koncernen, Totalt omsatte Instalco-gruppen drygt 600 miljoner kronor under 2013. Majoritetsägare i Instalco är riskkapitalboalaget FSN Capital. 

Fler nyheter