Logga in

Nytorps Rör bygger om Stockholms stadshus

Publicerad
8 mar 2012, 15:56

Stockholms stadshus genomgår nu en omfattande ombyggnad. Stockholmsföretaget Nytorps Rör har fått ett stort uppdrag som bland annat omfattar installation av fjärrkyla och komfortkyla. Det totala ordervärdet är 6–7 miljoner kronor.

Till kylanläggningen har Nytorps Rör valt Numepress pressrörsystem som har levererats av CIM Norge A/S svenska filial genom Ahlsell. Det handlar om rör i rostfritt stål, 316L, i dimensionerna 76,1–168,3 mm. Det var genom en produktnyhet i VVS-Forum som Nytorps Rör upptäckte den norska leverantören och dess produkter.

Att pressrörsystem skulle användas vid ombyggnaden av stadshuset var ett önskemål från beställaren med tanke på riskerna som svetsarbeten skulle innebära för Stockholms mest kända byggnad.

Nytorps Rör installerar också kyla vid ombyggnaden av stadshusets tre storkök, som pågår parallellt (se länken nedan). Samtidigt får stadshuset nya fläktrum med värmeåtervinning och LED-belysning. YIT Sverige har ventilationsentreprenaden i projektet.

Även sprinklerinstallationerna i tornen ingår i Nytorps Rörs uppdrag och dessa utförs som en underentreprenad av YIT Sverige. NVS svarar för övriga sprinklerinstallationer vid ombyggnaden av stadshuset.

Nytorps Rör inledde arbetena i november förra året och de pågår till april i år. Hela ombyggnaden av stadshuset beräknas vara klar i juni.