Frigolit såldes för över 100 000 kr på internet

Publicerad: 15 september 2009
Det gamla välkända varumärket Frigolit har sålts på en nätauktion för 112 000 kronor.

Frigolit, för många den vardagliga benämningen på vit cellplast, är ett varumärke som fram till auktionen ägts av isoleringstillverkaren Paroc. Företaget ansåg inte att Frigolit längre fyllde något värde i verksamheten och man valde att sälja namnet via en internetauktion på Blocket. Totalt fick man tio bud, varav det första på 20 000 kronor, innan namnet slutligen klubbades bort för 112 000 kronor. Vem som vunnit auktionen vill Paroc ännu inte tillkännage.

Sedan 1950-talet har Frigolit stått för vit cellplastisolering och blivit ett välkänt ord i det svenska språket. Frigolit utvecklades och tillverkades från början i Halmstad av Nordiska Frigolit Aktiebolaget. 1961 såldes varumärket till svenska Rockwoolkoncernen, som numera heter Paroc.

Enligt ett pressmeddelande kan flera andra gamla varumärken vara aktuella för försäljning längre fram. Som anledning till försäljningarna anger företaget att man vill ha en tydlig linje där varumärket Paroc ska stå i fokus.

Fler nyheter

Så funkar exoskelettet

19 nov 2020 | Mattias Mattsson, VVS-montör på Nytorps Rör, har testat ett exoskelett för att avlasta axlar och armar när jobbar han med tung borrning i bergvägga...