Kokande vatten i köksblandaren: ”Väldigt mycket luft – du får inte den här fatala brännskadan”
Hur är det nu egentligen, får man ha hundragradigt vatten i köksblandaren? Vi reder ut frågan i VVS-podden tillsammans med tillverkaren Quooker.
Quooker marknadsförde hårt sin kokkran på VVS-mässan, många gick runt med röda påsar med loggan. Får man verkligen så varmt vatten i sin köksblandare att man kan göra sig en kopp te av det, finns det inte en regel om max 60 grader? Och barnsäkerheten, hur är det med den?
mer produktnytt
Klinkerram: ”Den hade jag alla gånger satt i Karlatornet”
I VVS-podden reder Bertil Jönsson, som tidigare jobbat på Boverket, och Marianne Östlund, ansvarig för lanseringen av Quooker i Sverige, ut vad som händer med den heta frågan nu när Boverkets nya byggregler börjar gälla den 1 juli i år.
– Kranen har funnits i 50 år, och i Holland där den uppfanns, där har det sålts 2,3 miljoner kranar. Jag som har haft den här kranen sedan 2009 vet att har man en gång fått in den kan man inte vara utan den, säger Marianne Östlund.
Lyssna på hela avsnittet här:
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få nyheter, tips och bevakningar rakt ner i inkorgen