Logga in

Ny kanal för visselblåsare i branschen

Publicerad
6 sep 2019, 14:20

Är det svårt att få plats med rörisoleringen? Går det inte att installera ledningarna vattenskadesäkert? Nu kan du läcka information till Boverket.

Boverket har startat en tipsfunktion som är öppen för alla i bygg- och fastighetssektorn. Den kan användas för att berätta om återkommande fel i byggandet eller nya problem som myndigheten bör känna till.

Funktionen är också öppen för de som vill berätta om goda exempel och erfarenheter.

– Det här är ett sätt för Boverket att komma ännu närmare branschens aktörer och få mer insyn i vad som händer i byggbranschen, säger Daniel Andersson, projektledare för Boverkets byggskadefunktion.

– Det är ju en ny kanal in till Boverket där vi hoppas att fler på ett lättillgängligt sätt kan komma i kontakt med oss för att lämna tips. Materialet som vi får in ska vi använda i våra uppdrag för att utveckla byggandet för en god inomhusmiljö och minskade samhällskostnader för fel, brister och skador. Och det går bra att vara anonym om man vill.

”Man blir ju ledsen, men det är tyvärr så här verkligheten ser ut”

Boverket kommer inte att hantera enskilda tips. Men alla tips kommer att granskas av en grupp experter och i en del fall kan Boverket kontakta tipsaren.