Logga in

Första certifierade kanalsystemet

Publicerad
21 feb 2018, 15:50

För första gången finns ett Eurovent-certifierat kanalsystem.

Lindab är det första företaget i Europa att få ett certifikat för ett komplett kanalsystem från organisationen Eurovent. De cirkulära kanalsystemen Safe och Safe Click är certifierade enligt EN 12237 täthetsklass (D) och anslutningsmål enligt EN 1506.Magnus Jacobsson. Foto: Lindab

– Det är ett erkännande för Lindab som ledande leverantör av moderna inomhusklimatlösningar, men också en milstolpe som förhoppningsvis ökar den generella produkt- och produktionsstandarden inom ventilationsindustrin, säger Magnus Jacobsson, försäljningschef Ventilation, Lindab Sverige, i ett pressmeddelande.

Eurovent är Europas ledande organisation för provning och certifiering av ventilationsprodukter gällande energieffektivitet och specificerad prestanda. Det är en erkänd organisation och utgivare av certifikat inom flera sektorer och branscher över hela Europa.

– Hög standard på ventilationslösningarna är en nödvändighet om vi ska reducera energianvändningen och minimera miljöpåverkan. Eftersom byggnader står för 40 procent av all energianvändning i EU-länderna är det en viktig fråga. Ett tätt kanalsystem bidrar till lägre energianvändning och i förlängningen minskad miljöpåverkan, avslutar Magnus Jacobsson.

Sedan tidigare har Lindab Eurovent-certifierade kylbafflar och ventilationsaggregat.