Logga in

Stort förvärv av sprinklerleverantörer i Sverige och Finland

Publicerad
29 nov 2017, 09:12

Ahlsell förvärvar riskkapitalbolaget Doradus Capitals sprinklerverksamheter. Den samlade omsättningen är cirka 120 miljoner kronor. 

Det är de svenska företagen Enexia AB, Prepipe Construction AB, Nordic Sprinkler AB samt det finska bolaget Enexia Oy som Ahlsell förvärvar.

Verksamheterna kommer att integreras i respektive geografiskt segment hos Ahlsell.

Ahlsell breddar sitt sortiment

Nordic Spinkler har ett komplett sortiment för sprinkleranläggningar, Prepipe Construction prefabricerar sprinklersystem och svenska Enexia distribuerar rillade rörsystem.

”Ahlsell är i dag en relativt liten spelare inom sprinklersystem och genom förvärvet stärker vi vår närvaro i en attraktiv marknad som drivs av ett ökat säkerhetstänk.”

Johan Nilsson, vd och koncernchef på Ahlsell.

I Finland distribuerar Enexia både kompletta sortiment för sprinkleranläggningar och rillade rörsystem. Kunderna återfinns främst inom VVS-branschen och i industrin.

Totalt har företagen omkring 30 anställda.

”Vi ska fortsätta växa”

– Ahlsell är i dag en relativt liten spelare inom sprinklersystem och genom förvärvet stärker vi vår närvaro i en attraktiv marknad som drivs av ett ökat säkerhetstänk, säger Johan Nilsson, vd och koncernchef i Ahlsell, i ett pressmeddelande.

Sprinklerkoncern köper specialist på mobilt brandskydd

Tillträde beräknas ske i slutet av december.

Förvärvet förväntas ha en något positiv påverkan på koncernens resultat för 2018, enligt pressmeddelandet.