Logga in

VVS-webb nominerad till Svenska Designpriset

Publicerad
12 sep 2016, 15:48

Svenska Designpriset är en tävling i grafisk kommunikation och design. I år är för första gången ett VVS-företag med och tävlar om det prestigefulla priset med en hemsida som slår det mesta i branschen.

Rörmakarens nya webb, www.rormakaren.se, som reklambyrån Russin­design står bakom, är nominerad till årets webbsida.

Alla kan vara med och rösta fram vinnaren då tävlingen avgörs genom allmän röstning. Det är i kategorin identitet/digital (3D) som juryn har valt ut Russindesigns bidrag, www.rormakaren.se, som designats på uppdrag av Rörmakaren AB. Rörmakaren tävlar bland annat med Operans och mattföretaget Kasthalls hemsidor.

Rörmakaren AB är ett VVS-företag i Stockholm med sju anställda, som grundades av Daniel Höglund för nästan tjugofem år sedan. Kunderna är bostadsrättsföreningar, privata­ och allmännyttiga fastighetsägare.

– I vår bransch är vi i regel dåliga på design, kommunikation och digitala medier. Men det blir allt viktigare. Det räcker inte med ett bra kundbemötande och att göra ett yrkesskickligt jobb, vi måste se till helheten i allt vi gör. Och bli lite mer affärsmässiga i vårt agerande utåt, menar Daniel Höglund och berättar att Rörmakaren tagit ett helhetsgrepp om sin grafiska profil och kommunikation med allt från logotyp till webb.

– Det var viktigt att betona hantverket och yrkesskickligheten i uttrycket. Men också att fånga rörmokarna i en tuff och skitig miljö, precis som deras vardag ser ut. Sedan har vi gett dem lite rock­ stjärnestatus också, det blir en rolig twist, säger Ulrika Tjernström, Russindesign och tillägger att den nya webben är en enkel responsiv one page­lösning som bärs upp av Petter Karlbergs bilder och som har programmerats av Kreatiwebb. Idé, design och copy står Russindesign för.

– Vi tyckte att den här idén kring webben var bra. Det var roligt att göra något annorlunda, så vi satsade. Och hittills har vi fått mycket uppmärksamhet och bra respons, säger Daniel Höglund,

Rörmakaren, som är övertygad om att en proffsig webb stärker varumärket och ger fler och bättre affärer på sikt.

Från och med i dag och en vecka framåt kan man rösta på bidragen i kategorin identitet/digital, en omröstning som är öppen för alla. Rörmakaren finns i kategori ”3 D Identitet-digital”. Vinnarna presenteras den 20 oktober på Moderna museet i Stockholm.