Logga in

Sandbäckens installerar i Icon i Växjö

Publicerad
11 apr 2016, 12:21

Sandbäckens Rör installerar VS på totalentreprenad i Växjös nya landmärke Icon. Under årets första månader har koncernen tecknat affärer om närmare 200 miljoner kronor i olika delar av landet, uppger företaget i ett pressmeddelande. Till övriga projekt hör VS-entreprenaden i Malmö nya saluhall.

Växjös nya signaturfastighet, Icon i Arenastaden, omfattar 37 000 m2. Beställare är Ömangruppen.

– Vi har jobbat hårt för att få den här affären och kommer att jobba ännu hårdare för att leverera bäst tänkbara resultat. Det är oerhört roligt att Sandbäckens är en viktig del av detta 20 våningar höga byggprojekt. Det här är en ikonbyggnad i Växjö och vi ser verkligen fram emot invigningen 2018, säger Pär Liljedahl, vd för Sandbäckens Rör i Växjö, i pressmeddelandet.

Sandbäckens i Malmö har fått flera stora bostadsprojekt, om- och tillbyggnader samt servicejobb.

– Vi kan inte ha fått en bättre start på 2016. Vi jobbar bland annat med upprustningen av Malmö saluhall och ansvarar för VS och kyla för Hansa citygalleria som genomgår en omfattande renovering, säger Berne Göransson, vd för Sandbäckens i Malmö.

Malmöföretagen Capri & IM och IEAB installerar kyla respektive ventilation i Malmö saluhall. Sweco svarar för VVS-projekteringen. Byggentreprenör är JSB.