Lars Andrén vd för Free Energys nya svenska bolag

Publicerad 1 sep 2014, 13:35

Norska Free Energy Innovation etablerar nu ett svenskt bolag. Vd och delägare i det nya svenska bolaget är Lars Andrén, som också är ordförande för branschorganisationen Svensk Solenergi.

Med Free Energys koncept kan hushållen använda solenergi som drivkraft för uppvärmning året om, skriver företaget i ett pressmedelande. Systemet, som lanseras i Sverige i september, utnyttjar solvärme och smart styrning för att fördubbla utbytet i värmepumpar så att solenergin räcker längre.

– Efter att ha arbetat med solenergi under hela mitt yrkesliv känns det helt rätt att nu på allvar försöka bidra till att värmemarknaden går i en ännu mer hållbar riktning. Jag är övertygad om att vårt koncept kommer bidra till en mer klimatsmart energiförsörjning för de svenska hushållen, säger Lars Andrén i pressmeddelandet.

Lars Andrén har varit ordförande för Svensk Solenergi sedan 1995 och har mer än 30 års erfarenhet av solenergibranschen. Free Energy AS etablerades i Norge under 2009 och har utvecklat Hybrid Solar System (Hyss) med stöd av Innovasjon Norge och Norska Forskningsrådet.

– Vi är mycket glada att Lars Andrén väljer att satsa tillsammans med oss i vår vision att skapa framtidens energisystem. Lars Andrén anses av många vara en av de största auktoriteterna inom solenergi och med sin gedigna branscherfarenhet kommer han att bli en mycket värdefull resurs både för kunder i Sverige och för Free Energy-gruppen internationellt, säger Marcus Kanewoff, vd för norska Free Energy Innovation.