Shojddin Safari jublar över det fasta jobbet. Foto: Privat

Shojaddin fick en fast tjänst två veckor innan han skulle utvisas:  ”Jag är jätteglad”

Publicerad: 10 februari 2021 Text: Maria Nöjd

Shojaddin Safari, 21, tog examen från VVS-och fastighetsprogrammet mitt i pandemin. Han riskerade utvisning på grund av problemen att hitta jobb – men efter att hans fall blev känt löste sig situationen.

Nyligen berättade Shojaddin Safari i en artikel på vvsforum.se att han skulle utvisas till Afghanistan 23 februari, om han inte lyckats får en fast tjänst innan dess, enligt den så kallade gymnasielagen. Då hade han 20 dagar på sig.

Shojaddin Safari om utvisningshotet i februari 2021: "Det känns lite oroligt. Jag har 20 dagar på mig"

Han har också berättat på Facebook om sin pressade situation .
Shojaddin Safais fall hrar väckt stort engagemang – och 8 februari började han på sin fasta tjänst på ett lager i Norrköping.
– Jag är jätteglad, säger han.

2019 bestämde han sig för att utbilda sig till VVS-montör på Yrkesakademin i Norrköping, som då verkade vara en säker väg till jobb.
Men coronapandemin satte käppar i hjulet för honom och många andra nyutbildade. Sedan han lämnat skolan har han sökt ”fler jobb än han kan räkna till” i hela Sverige.

VVS-Företagaren Michael Carlsén erbjöd ensamkommande Rohullah Zahidi lärlingsplats i Åre : "Vi klickade direkt"
Bara några dagar efter att artikeln publicerats fick Shojaddin ett erbjudande om en fast tjänst på ett lager – och nappade direkt.
– Det känns jättebra. Men jag hoppas i framtiden kunna jobba inom VVS eftersom det är det jag har utbildat mig till, säger han.

Fler nyheter

Caverions vd får gå

02 mar 2021 | Ari Lehtoranta lämnar sin befattning som vd och koncernchef för Caverion-koncernen. Styrelsens ordförande, Mats Paulsson, som tidigare varit vd på...