Tomas Johansson blir styrelseproffs på heltid. Foto: Håkan Flank

Tomas Johansson lämnar Dahl efter 14 år

Publicerad: 15 april 2019 Text: Pressmeddelande från Dahl Sverige

Koncentrerar sig bland annat på nya ordförandeposten i Francks Kylindustri.

Från den 1 juli i år blir Göran Dahlin formellt vd för Dahl Sverige efter Tomas Johansson. Göran Dahlin har varit operativ chef, COO, sedan 2017.

Samtidigt blir Göran Dahlin även styrelseordförande för de andra distributionsverksamheterna inom Saint-Gobain i Sverige: Optimera, Bevego, Kakelspecialisten och Konradssons Kakel.

Stora prisskillnader på VVS-material - VVS-Forum jämför grossisten med byggvaruhandeln

Det är med stor ödmjukhet och entusiasm som jag tar över detta uppdrag efter Tomas. Tomas track record är fantastiskt starkt och alla bolag i gruppen mår mycket bra. Vi har en väldigt bra situation där vi arbetar med snabb utveckling från en stark plattform, säger Göran Dahlin.

Tomas Johansson har sedan tidigare styrelseuppdrag i riskkapitalbolaget Segulahs portföljbolag och det engagemanget kommer han nu att utöka. Tomas Johansson arbetar kvar i Saint-Gobain året ut.

Segulah köper Francks Kylindustri

– Att gå vidare till en mer styrelseorienterad arbetsvardag känns som en naturlig och spännande utveckling för mig. Göran har arbetat nära mig i närmare tio år och han är perfekt för den här rollen, säger Tomas Johansson.

Saint-Gobains distributionsverksamheter i Sverige omsätter drygt 14 miljarder kronor, har cirka 160 butiker över hela Sverige och 2 500 anställda.

Fler nyheter

En affärsidé som växer

16 sep 2019 | Så kallad ransomware riktar in sig på företag, sjukhus och offentliga verksamheter som har gott om pengar. Och det här är en affärsidé som växer,...