Elev på IUC. Foto: IUC

Installationskompetens med extra allt

Publicerad: 29 oktober 2018 Text: Eva-Maria Fasth

INSU heter installationsbranschens nya utbildnings- och utvecklingscenter i Katrineholm och Nyköping, som startar från och med årsskiftet.

Det är Installatörernas Utbildningscentrum i Katrineholm (IUC) och Elbranschens Utvecklings- och Utbildningscenter i Nyköping AB (EUU) som går samman och bildar den nya verksamheten INSU.

Ökad och breddad kompetens ska göra branschen till en starkt växande framtidsbransch och möta det stora kompetensbehovet, enligt ett pressmeddelande.

Läs mer: Grattis Carl, Värnamos ende VVS-student

EUU har främst sina uppdragsgivare inom elteknikbranschen och IUC:s uppdragsgivare kommer i huvudsak från VS, ventilation och kyl- och värmepumpbranschen.

Flera av de båda utbildningsföretagens kunder verkar dock i dag på båda marknaderna.

Läs mer: Därför får IUC:s vd gå

– Allt är under samma tak: vatten, avlopp, el, larm, ventilation, värme, kyla, data, automation och lösningar för smarta hus. Då känns det naturligt att även vi som utbildnings- och utvecklingsföretag för dessa medarbetare ska finnas under samma tak, säger Malin Arklöv, vd på IUC, i pressmeddelande.

– Utveckling för branschen har varit både EUU:s och IUC:s fokus under många år. Nu samlar vi 60 år av erfarenhet och kan ännu bättre ta snabba steg framåt för våra kunder och för branschen, säger Jens Albrektsson, vd på EUU.

INSU_logotype

FAKTA/INSU

  • INSU Installationsbranschens utbildnings- och utvecklingscenter förser hela branschen med utbildning och vidareutveckling. Inom branschen finns företag som arbetar med elteknik, data/telecom, säkerhet, energidistribution, vatten/sanitet, kyl- och värmepumpteknik och ventilation.
  • INSU är en heltäckande utbildningspartner med gymnasium, företagskurser, lärlingsutbildningsprogram och yrkeshögskola.
  • INSU har olika utbildningsformer, lärarledda kurser, företagsförlagda eller distansundervisning online.
  • INSU erbjuder drygt 150 kurser, allt från endagarskurser till utbildningar som sträcker sig över två år. Företaget har både anställda lärare och konsulter som kursledare.
  • INSU har cirka 50 anställda. INSU:s utbildningscenter ligger i Katrineholm och Nyköping.
  • INSU ägs av Installatörsföretagen och beräknas omsätta 85 miljoner kronor 2019.
Fler nyheter