Foto: Instalco

Instalco etablerar kyla i norr

Publicerad: 19 april 2018 Text: Klas Sörbo

Instalco köper en kyl- och värmepumpinstallatör som omsätter cirka 30 miljoner kronor och ingår i region Norr.

Instalco förvärvar Dala Kylmecano i Borlänge med cirka 20 anställda. Bolaget säljer och installerar värmepumpar för bostadshus som ett IVT-center samt installerar kyla för alla typer av byggprojekt. Det ingår även en avdelning som arbetar inom tvätt- och diskutrustning samt installation av medicinteknisk utrustning. 

Läs mer: Därför lockade VVS-Kraft storspelare

– Med Dala Kylmecano kompletterar vi vår verksamhet i Norr med expertis inom värmepumpar och kyla. Bolaget blir ett mycket bra komplement till våra VS-bolag kring Borlänge, där vi ser goda möjligheter för samarbete och att växa kyldelen, säger Johan Larsson, affärsområdesansvarig för Instalco Norr, i ett pressmeddelande.

Dala Kylmecano ägs av fyra medarbetare som alla stannar kvar i sina respektive roller. Bolaget grundades 1969.

– Att bli en del av ett större sammanhang ger oss fler möjligheter att växa och vi ser fram mot att samarbeta med de andra bolagen i gruppen, säger Christina Sonesson, vd för Dala Kylmecano.

Läs mer: Instalco gör dubbelförvärv i Dalarna

I Borlänge finns redan ett Instalcobolag, Tunabygdens VVS-Installatör, som köptes 2016. Instalco förvärvade samtidigt Dalab i Mockfjärd, drygt tre mil väster om Borlänge. Tunabygdens VVS-Installatör är ett VS-företag medan Dalab bedriver verksamhet inom ventilation, VS och el.

Övriga bolag med verksamhet i Instalcos region Norr är 3EL med huvudkontor i Västerås, Orab, Gävle, Rikelektro, Umeå och Sprinklerbolaget, Västerås.

Instalco förvärvar 100 procent av aktierna i Dala Kylmecano och tillträder direkt.

Fler nyheter