Göran Näsholm, tidigare koncernchef för VVS-grossisten Ahlsell, inviger VVS-museet på klassiskt VVS-manér. Foto: Marita Björklund

Nya VVS-museet i Bromma invigt

Publicerad: 20 maj 2016 Text: Marita Björklund

I dag invigdes Sveriges VVS-museum i Bromma. Göran Näsholm, tidigare koncernchef hos VVS-grossisten Ahlsell, förrättade invigningen genom att ”kapa ett rör”.
– I VVS-branschen klipper vi inga band, här kapar vi rör, sa han. Det är Ahlsell som bidrar med den lokal där museet är beläget och som är huvudsponsor för museet.

Ingemar Essebro, ordförande för föreningens Sveriges VVS-museum, öppningstalade om bakgrunden till varför det tidigare museet flyttats från Katrineholm och vilket som nu är syftet med placeringen i Stockholmsområdet. 

Ett hundratal personer närvarade vid öppningsceremonin, representanter för VVS-företag, Byggnads, aktiva och före detta tjänstemän inom organisationer och företag med flera. En styrgrupp har arbetat med att utforma grunderna för museet. I styrgruppen har Rolf Kling, före detta installationsexpert på VVS Företagen, varit något av ett ”draglok”.

Läs mera i VVS-Forum nr 6/2016 som utkommer den 22 juni.

Här kan du teckna en prenumeration.

Fler nyheter
Annons från Purmo Thermopanel LVI / Rettig ICC

Innovation möter design

Det är inte lätt att välja rätt i dagens stora utbud. Som installatör, arkitekt eller konsult, ska du dagligen fatta många viktiga beslut. Läs mer!

Läs mer