Elektroskandia bygger en ny logistikanläggning i Örebro. Illustration: Bofeldt Arkitektur & Design

Två stora projekt för Högbergs Rör

Publicerad: 23 februari 2016 Text: Klas Sörbo

Comfortmedlemmen Högbergs Rör i Borås rapporterar om två nya projekt med ett totalt ordervärde på cirka 35 miljoner kronor. Företaget har fått VS-entreprenaderna vid bygget av ett centrallager för Elektroskandia i Örebro samt ett nytt resecentrum i Göteborg.

Elteknikgrossisten Elektroskandia bygger ett nytt kontor på cirka 5 400 m2 och centrallager på cirka 40 000 m2 i Örebro. Högbergs Rör installerar VS på totalentreprenad och ordervärdet är drygt 20 miljoner kronor.

 Att gå in på en ny geografisk marknad med goda referenser i ryggen och vara med och utveckla projekt, känns som ett kvitto på att vi har rätt produkt till rätt kostnad.

 

Nyproduktion av logistikanläggningar på totalentreprenad är ett av våraprioriterade affärskoncept. Att gå in på en ny geografisk marknad med goda referenser i ryggen och vara med och utveckla projekt, känns som ett kvitto på att vi har rätt produkt till rätt kostnad, säger Örjan Dalemyr, projektledare på Högbergs Rör, i ett pressmeddelande.

Beställare är Tommy Allström Byggproduktion. Arbetena startar under första kvartalet i år och projektet kommer att pågå till första kvartalet 2017. På årsbasis bedöms projektet sysselsätta 34 montörer.

NPI Ventilation i Kristinehamn installerar ventilation på totalentreprenad. Alla lagerlokaler och kontor ventileras med FTX och kontoren utrustas med VAV-utrustning för kylning/värmning med behovsstyrd luftdistribution. Profire Sprinkler i Örebro har sprinklerentreprenaden. Cirka 17 000 sprinklerhuvuden ska monteras.

Gamlestadens resecentrum 

I Göteborg byggs Gamlestadens resecentrum på cirka 17 000 m2. Högbergs Rör installerar VS på totalentreprenad och ordervärdet är drygt 15 miljoner kronor. Beställare är Serneke.

 Kontorsfastigheter på totalentreprenad i samverkan är ett framgångsrikt koncept för vårt företag, säger Högbergs Rörs vd Lars Högberg i ett pressmeddelande.

Även det projektet kommer att sysselsätta 34 montörer på årsbasis. Projektet startar under första kvartalet i år och pågår till andra kvartalet 2018. Byggherre är Platzer och hyresgäst blir Västtrafik. Projektet är en del av det så kallade Västsvenska paketet.

Fler nyheter