Logga in

Namnbyte högt prioriterat för Imtech Nordic

Publicerad
8 sep 2015, 12:28

Ett namnbyte har hög prioritet för Imtech Nordic sedan det stod klart att riskkapitalbolaget Triton blir ny ägare. 
– Vi räknar med att ha ett analysunderlag klart i slutet av oktober och att därefter ta ett beslut, säger Imtech Nordics informations- och marknadschef Thomas Rebermark, som bedömer att namnbytet kan ske tidigast vid årsskiftet.

I pressmeddelandet om Tritons förvärv av Imtech Nordic lyftes de tidigare bolagen NVS, Nea, Sydtotal och EMC Talotekniikka goda renommé fram. Om de gamla varumärkena kommer att tas till heders igen är dock inte klart.

– Vi har startat ett stort varumärkesarbete för att se över vad vi kommer att heta framöver och är öppna och objektiva för olika alternativ. Vi har starka varumärken sedan tidigare, men vi har också möjlighet att byta till något helt nytt. Det kan bli ett namn för moderbolaget och flera olika namn för dotterbolagen. Det kan också bli ett koncerngemensamt namn, säger Thomas Rebermark till VVS-Forum.

Namnfrågan är viktig och prioriterad för oss, så vi vill byta namn så fort det går.

Både kunder, partners och medarbetare kommer att tillfrågas i arbetet med den framtida namnstrategin.

– Namnfrågan är viktig och prioriterad för oss, så vi vill byta namn så fort det går, men det ska vara till ett eller flera namn som vi kan leva med lång tid framöver, framhåller Thomas Rebermark.

När beslutet tagits om det nya namnet/varumärket påbörjas arbetet med att ta fram en ny grafisk profil och Thomas Rebermark bedömer att namnbytet kan ske tidigast vid årsskiftet.