Logga in

World Plumbing Day 2015

Publicerad
11 mar 2015, 06:35

I dag, 11 mars, är det World Plumbing Day 2015. Runt om i världen firas dagen för att uppmärksamma den viktiga roll VVS-branschen har för hälsa och säkerhet i det moderna samhället.

Varje år sedan 2010 infaller World Plumbing Day den 11 mars. Det är ett internationellt evenemang initierat av World Plumbing Council och stöds av Världshälsoorganisationen, WHO.

Sudhakaran Nair, ordförande för World Plumbing Council, skriver på organisationens webbplats att han önskar en djupare medvetenhet som bidrar till att ändra våra attityder så att vi använder vårt vatten mer effektivt. Han vill se ett läge där det blir alldeles naturligt för oss alla att:

  • Stänga av en kran som inte används.
  • Täta alla läckage omedelbart.
  • Använda minsta tänkbara mängd vatten för våra dagliga behov.
  • Bättre utnyttja regnvattnet.
  • Installera felsäkra anläggningar som renar avloppsvattnet innan den släpps ut till recipienten.

Även VVS Företagen uppmärksammar dagen och påpekar att VVS-montörer utför ett arbete som direkt påverkar människors hälsa och livskvalitet på det mest positiva sättet.

– I dag den 11 mars firas World Plumbing Day över hela världen. Dagen syftar till att sätta fokus på en bransch som har stor betydelse för människors livskvalitet och något som ingen vill eller kan vara utan. I Sverige kanske vi tar VVS-montörernas arbete för givet och ser inte alltid betydelsen av vad vår bransch levererar, säger Johan Mossling, tf vd på VVS Företagen, i ett pressmeddelande.

VVS Företagen stödjer även ett barnhemsprojekt i byn Kofi Ansah i Ghana. Där har organisationen levererat en vattentank som fylls på och möjliggör rent vatten till barnhemmet. Man stödjer även arbetet med bygget av offentliga så kallade KVIP-toaletter i byn som ersätter de tidigare otrygga och ohygieniska dasskjulen.