Logga in

Sprinkleruppdrag för 22 miljoner till BST

Publicerad
12 jun 2015, 15:08

BST Brandskyddsteamet i Stockholm rapporterar om fem nya sprinklerentreprenader med ett samlat ordervärde på cirka 22 miljoner kronor. Till de större projekten hör Segerstedthuset i Uppsala och Stadens dike i Stockholm.

I Segerstedthuset ska Uppsala universitet samla sin förvaltning på ett ställe. Beställare är NCC och projektet pågår till våren 2017. Som VVS-Forum berättat tidigare har JF Jansson Rör VS-entreprenaden och Helenius Ingenjörsbyrå svarar för VVS-projekteringen. Caverion installerar el och ventilation.

Projektet Stadens dike på Södermalm i Stockholm omfattar ombyggnad av 6 000 m2 kontor samt nybyggnad av 1 000 m2 kontor. Därutöver görs vissa justeringar i butiker på gatuplanets galleria. Gallerian som även fungerar som entré till Södra stations pendeltågsstation kommer att vara i drift under produktionen. BST installerar cirka 1 500 sprinkler. Entreprenaden startar i juni och ska vara klar till julen i år. BST:s beställare är FSG Entreprenad och byggherre är Fastighets AB Stettin. TQI Consult projekterar VVS.

Dahl Sverige bygger ut lagret i Kallhäll och BST installerar sprinkler på totalentreprenad. Projektet startade i mars och pågår till november i år.

BST installerar sprinkler på totalentreprenad i en ny bilhall för BMW. Arbetena startar i juni och blir klara i december i år. Beställare är Lindeborg & Söner.

En tredje totalentreprenad för BST är sprinklerinstallationerna inom garage i bostadsprojektet 79 & Park på Gärdet i Stockholm. Projekteringen inleds i juni och produktionen i juni 2016. Beställare är Oscar Properties.