Logga in

VM-deltagaren Patrik Eriksson i TV4:s soffa

Publicerad
9 apr 2015, 11:12

Patrik Eriksson, VVS-montören, som ska tävla för Sverige i Yrkes-VM i São Paulo i Brasilien, var i morse med i TV4:s nyhetsmorgon. Han fick Jenny Strömstedt och Steffo Törnqvist att klämma ihop en koppling med hjälp av ett pressverktyg.

–På VM ska vi bland annat bygga ihop ett badrum och dra vatten och avlopp till det. Dessutom ingår ett tävlingsmoment där deltagarna får utlopp för sin egen fantasi, då vi ska designa en egen handdukstork, sa Patrik Eriksson och tillade att den kommer att bedömas av åskådarna, vilken som är roligast, finast eller på annat sätt mest tilltalande.   

–För att förutsättningarna ska bli så lika som möjligt skickas övningsuppgifter ut till alla i förväg om vilket material vi ska använda och hur vi ska bygga på plats, så att vi får möjlighet att träna, fortsatte Patrik Eriksson.

Manne Didehvar, chef kompetensförsörjning på VVS Företagen, är den som sedan VVS-Branschens Yrkesnämnd beslöt att inte engagera sig i World Skills, nu ansvarar för VVS-branschen gentemot World Skills Sweden.

–Vårt syfte med att delta i World Skills är att lyfta och stärka VVS-branschens varumärke och dess olika yrkesroller som en framtidsbransch hos ungdomar och de som påverkar ungdomars val av utbildning och yrke, säger han till VVS-Forum. 

Se Patrik Eriksson, 7:57 minuter in på klippet från Nyhetsmorgon.