Logga in

Arkitektstudent vinner energipris

Publicerad
20 maj 2014, 14:47

Anna Larsson är årets vinnare det stipendium som Energiförbättring Väst AB årligen delar ut. Hon går nu ut årskurs fyra på linjen Arkitektur och Teknik på Chalmers tekniska högskola i Göteborg.

Anna Larsson har visat att hon har ett genuint och brinnande intresse för att förstå och jobba med byggnader, dess system och människorna som en helhet, menar Energiförbättring Väst.

– Jag försöker förstå hur byggnaders design, omgivning och systemval påverkar energianvändningen, ekonomi, människors välbefinnande och hållbarhet generellt, säger Anna Larsson i ett pressmeddelande.

Hon håller nu på att utveckla en tavla som på ett interaktivt och lättförståeligt sätt visualiserar en byggnads energianvändning. Hon är också styrelseledamot i Chalmers Studentbostäder och vill i den rollen verka för miljö och energifrågorna.

Priset är instiftat av Johan Ahlgren, ägare och vd på Energiförbättring Väst AB, och kan sökas av chalmerister från linjerna Väg och Vatten samt Teknik och Arkitektur. Stipendiesumman är på 20.000 kronor.

För att få stipendiet ska studenten verka för energisnålt byggande med hög komfort, gärna i kombination med solenergi i någon form. Teknologen ska också förstå att ett systemtänkande krävs för att lyckas. Stipendiet ska användas till ytterligare förkovring inom ämnet eller för en studieresa.