Logga in

Stort bostadsprojekt i Uppsala för Imtech

Publicerad
23 jun 2014, 13:39

Imtech installerar VS och ventilation på totalentreprenad vid bygget av 139 nya hyresrättslägenheter i Uppsala. Det sammanlagda ordervärdet är cirka 20 miljoner kronor.

Kvarteret Cementsilon, i stadsdelen Luthagen nordväst om Uppsala centrum, består av ett sexvåningshus och tre hus med 3–4 våningar samt garage i källarplan. Beställare i partneringprojektet är Peab och byggherre är Uppsalahem.

– Detta är det tredje kvarteret i stadsdelen som vi bygger tillsammans med Peab och Uppsalahem och där vi aktivt har deltagit i förprojekteringen, säger Nayef Shehadeh, platschef på Imtech VS-teknik i Enköping, i ett pressmeddelande.

Imtech Ventilation i Uppsala svarar för projektering och installation av luftbehandling, fastighetsautomation samt systemintegration hos Uppsalahem. Alla fläktrum är placerade i källaren för att få ut mer boyta utan att få för höga hus. Imtech har också varit delaktigt i besluten om hur den yttre miljön ska vara utformad, vilket inte är så vanligt vid den här typen av projekt, uppger företaget.

Ordersumman för Imtech VS-teknik är drygt 11 miljoner kronor och för Imtech Ventilation omkring 9 miljoner kronor. Projektet har startat och beräknas vara klart vid årsskiftet 2016/2017.