Logga in

Bevego köper Tåpe Ventilation

Publicerad
13 jan 2014, 15:25

Bevego Byggplåt & Ventilation har förvärvat ventilationsgrossisten Tåpe Ventilation med huvudkontor och verkstad i Kungälv samt filial i Mölndal. Bolaget omsätter cirka 100 miljoner kronor och har 30 anställda.

Övertagandet skedde den 7 januari.

”Genom förvärvet så expanderar Bevego sin geografiska närvaro i Bohuslän och Västergötland i och med Tåpes två anläggningar, Kungälv och Mölndal. Detta ligger helt i linje med Bevegos strategi att komma än närmare kunden”, skriver Bevego i ett pressmeddelande.

Tåpe grundades för 40 år sedan och anläggningen i Kungälv har varit fokuserad på produktion av rektangulära ventilationskanaler. 2010 förvärvades Tåpe av Magnus Normén, Benny Carlsson och Erik Engberg, som därefter har expanderat och utökat verksamheten. I oktober 2010 öppnades ett nytt hämtlager i Mölndal och företaget har sedan dess etablerat sig sig som grossist inom ventilationssegmentet med en utökad produktmix.

De tre tidigare ägarna blir alla kvar och kommer att driva Tåpe vidare, i oförändrad tappning, som ett dotterbolag till Bevego.