Ramböll är mest föräldravänligt

Publicerad: 04 december 2014
Fackförbundet Unionen har belönat teknikkonsulten Ramböll med Guldnappen – priset för Sveriges mest föräldravänliga arbetsplats.

Unionen delar ut Guldnappen till företag som arbetar aktivt för en föräldravänlig arbetsplats. Årets pris går till Ramböll.

– Det här är en av de finaste utmärkelserna man kan få som arbetsgivare. Det är ett kvitto på att vår syn på föräldraskap delas av andra och att vi arbetar på rätt sätt. Vetskapen att det dessutom är någon av våra medarbetare som nominerat oss till det här priset är värt hur mycket som helst för oss, säger Monica Bergqvist, HR-chef på Ramböll, i ett pressmedelande.

Det är tionde gången som Guldnappen delas ut, och ambitionen är att stärka och främja svenska företag till att tänka och agera mer aktivt i frågor som rör familjeliv och föräldraledighet.

– Det är oerhört viktigt för oss att kunna ge våra medarbetare möjlighet att själva styra över arbetstider så att det passar ihop med familjelivet. Det är en självklarhet för oss att man ska kunna kombinera ett spännande yrkesliv med livet hemma med familjen. Det är så samhället ser ut, och något annat hade varit otänkbart, säger Rambölls vd Bent Johannesson.

Guldnappen är Unionens årliga pris till föräldravänliga arbetsplatser i det privata näringslivet. En föräldravänlig arbetsplats ger alla anställda samma möjligheter till löne- och kompetensutveckling, graviditet och föräldraledighet ses också som något positivt. Vinnaren belönas med Guldnappen och 10 000 kronor.

2010 vanns priset av ITT Water & Wastewater.

Fler nyheter