Logga in

Rörgruppen installerar i Gustavsbergs nya fabrik

Publicerad
13 aug 2014, 14:28

Sollentunaföretaget Rörgruppen rapporterar om tre nya VS-entreprenader med ett totalt ordervärde av cirka 13 miljoner kronor. Ett av projekten är Villeroy & Bochs nya anläggning för sanitetsporslin i Gustavsberg. Ett annat är ett nytt scenhus vid anrika Cirkus på Djurgården.

Fabriken på Ekobacksområdet i Gustavsberg inrymmer montagehall på 18 000 m² och lager på 6 700 m² med 12 meter i takhöjd. Ordervärdet för Rörgruppens entreprenad är cirka 3,5 miljoner kronor. Beställare är NCC. Arbetena startar i augusti och pågår till december i år.

I anslutning till Cirkus på Djurgården i Stockholm byggs ett nytt scenhus med en mindre scen och 750 åskådarplatser. Rörgruppens VS-entreprenad är värd cirka 4,2 miljoner kronor. Det nya runda zinkhuset ska komplettera stora scenen med förställningar året runt. Den 2 100 m² runda byggnaden uppförs i två plan. Nedre plan och delar av scenen ligger under jord. Beställare är NCC och byggherre är Förvaltningsbolaget Cirkus. ÅF svarar för installationsprojekteringen. Projektet startade i juni och pågår till augusti 2015.

Rörgruppen installerar också VS i bostadsprojektet Franstorp i Sundbyberg. Ordervärdet är cirka 5 miljoner kronor. Projektet består av två byggnader, ett lamellhus i åtta plan med sex bostadsvåningar, butiksplan och källare samt ett punkthus i sex plan med fem bostadsvåningar och källare. Totalt innehåller fastigheten 52 lägenheter och fem lokaler. Beställare är Byggnadsfirman Viktor Hansson AB och byggherre är Tornet. Arbetena inleddes i juni och planerad inflyttning är hösten 2015.