Logga in

Indoor Energy tar över verksamhet från Johnson Controls

Publicerad
13 nov 2013, 11:24

Under november överlåter Johnson Controls Systems & Service sin service- och installationsverksamhet inom industriell kyla i mellersta Sverige till Indoor Energy Services. Ett 20-tal medarbetare berörs av affären.

Från och med 1 december övergår Johnson Controls personal i Stockholm, Uppsala, Ludvika, Borlänge, Örebro, Oxelösund och Norrköping till Indoor Energy. Genom affären kommer Indoor Energys kylverksamhet att omfatta sammanlagt drygt 50 certifierade kyltekniker, varav hälften har kompetens inom industrikyla.

Affären är en följd av att Johnson Controls ändrar sin övergripande strategi och inriktning inom industrikyla i Sverige, skriver Indoor Energy i ett pressmeddelande. Johnson Controls lämnar över kundkontakten när det gäller service och underhåll i den aktuella geografin, och koncentrerar sig istället på att tillverka och sälja produkter och reservdelar via samarbetspartner.

För Indoor Energy innebär övertagandet att företagets erbjudande som heltäckande leverantör inom kyla, värme, ventilation, styrteknik och energieffektiviseringar förstärks.

– Det nya samarbetet med Johnson Controls är ett viktigt steg i vår strategi. Vi har redan idag en stark organisation för såväl komfortkyla och industrikyla. Att få samarbeta med en av världens största producenter av kylutrustning känns spännande, säger Indoor Energys vd Mats Bjelkevik i pressmeddelandet.

– Inom industrikyla finns fortfarande oerhört mycket att göra för att effektivisera samutnyttjande av värme och kyla. Här kommer vi med vårt helhetsperspektiv och kunnande att kunna bidra till att göra både ekonomiska och miljömässiga besparingar för våra kunder, säger Tomas Pettersson, som är regionchef för Indoor Energy Services.

I slutet av förra året träffade Niwentec en liknande överenskommelse med Johnson Controls för norra Sverige. I maj samma år tog Gunnar Karlsen Sverige över Johnson Controls personal inom entreprenad och service i region Öst och startade en byggautomationsavdelning. Ett år tidigare förvärvade Caverion Sverige, dåvarande YIT Sverige, Johnson Controls affärsenhet för kommersiell kyla i Sverige.